Sosyal Medya Üzerinden Satış Nasıl Yapılır? - Ajans ZERO
Sosyal Medyada Satis Yapmak

Sosyal medya artık bir iletişim ve etkileşim aracı olma rolünü çok daha geniş rollerle çeşitlendirdi. Artık sosyal medya uygulamalarını çok farklı amaçlarla kullanabilir ve sunduğunuz hizmetlerin vizyonunu da geniş bir perspektifle ele alabilirsiniz.

Dijital pazarlama ve e-ticaret’in gelişmesine büyük katkı sunan sosyal medya araçlarının stratejik bir şekilde kullanımı dijital pazarlama sürecindeki başarının en önemli etkileyicisidir. Dijital dünyada ve sosyal medyada aktif satış yapabileceğiniz pazarı oluşturmak için öncelikle hedef kitlenizin hangi uygulamaları ne sıklıkla kullandığını analiz etmelisiniz.

Yaş, eğitim aralığı, ülke, bölge,  şehir gibi birçok kriterler satışlarınızı etkileyecek parametreler arasında yer almaktadır. Bu konuda yapacağınız kapsamlı bir analiz çalışmasıyla hedef kitlenizin kullanım içerisinde olduğu dijital mecralara adınızı ve ürünlerinizi duyurabilmelisiniz. 

1

Facebook'da Satış Yapmak

Sosyal medya uygulamaları içerisinde en köklü geçmişe sahip olan Facebook bugün pek çok farklı yaş kitlesine hitap etmekte olup dijital dünyadaki en işlek sosyal medya pazarlarından biri özelliğini taşıyor. 

Bugün birçok marka, işletme Facebook sayesinde hizmetlerini daha geniş kitleye ulaştırabiliyor. Facebook’un kullanışlı yapısı ve özellikleri her geçen gün geliştirilerek daha etkili bir pazar ve insanlar için her türlü işleve sahip bir ortama dönüşüyor.

Facebook Satış Yapma ve Artırma İmkanları

Facebook geçmişte birçok insanın birbirini arayıp bulabildiği, iletişim kurabildiği bir sosyal medya aracıyken bugün çok daha geniş hizmetlerle kullanılabilen bir platform oldu. Haberleri takip etmek, yaşadıklarımız paylaşmak, dijital mağazaları ziyaret edebilmek gibi pek çok farklı özellik bugün Facebook kullanıcılarına önemli avantajlar sunuyor. Peki satışları artıran, işletmecilere daha fazla gelir imkanı sunan Facebook bu kazanımları hangi özellikleriyle sunuyor?

Facebook Shop

Online alışveriş koşullarının gelişmesiyle birlikte insanların bu özelliklerden faydalanması biraz zaman aldı. Fakat toplumun genelinde online alışverişe yönelik oluşan algıyla birlikte artık e-ticaret ve dijital pazarlamanın önemi de hızla arttı. Facebook ve İnstagram ücretsiz mağaza özelliğiyle bugün milyonlarca kullanıcısına güvenilir alışveriş imkanları sunuyor.

Facebook mağaza özelliği reklam ve öne çıkarma yönünden sağladığı avantajlarla da satış potansiyelini en üst seviyeye taşıyor. Facebok’un mağaza özelliğinden faydalanmak için yapmanız gereken işlemler birkaç aşamadan oluşuyor.

  • Facebook işletme hesabı olarak bir hesap oluşturun.
  • Ürün ve hizmetlerinizi yansıtan içeriklerle hesabınızı donatın.
  • Mağaza vitrininizi ilgi çekici bir görünüme kavuşturarak ürünlerinizi profesyonel fotoğraf çekimleriyle mağazanızda yayınlayın.

Facebook Reklamları

Satış artırma noktasında destek alabileceğiniz Facebook’un bir diğer önemli özelliği de reklam hizmeti sunmasıdır. Facebook reklam özelliğini etkili bir şekilde kullanarak ürünlerinizi alma potansiyeli yüksek kişilere reklamlarınızı sunabilirsiniz. Böylelikle reklam bütçenizden önemli ölçüde tasarruf ederek gelirlerinizi az maliyetli reklamlarla artırabilirsiniz. 

Facebook’un reklam özelliği hedeflediğiniz müşteri kitlesine daha kolay ulaşabilmenizi sağlar. Peki bunu nasıl yapacağız? Hedef kitlenizin yaşı, ilgi alanı, yaşadığı bölge, mesleği gibi birçok konuda filtreleme yapabilirsiniz. Bu özelliği stratejik bir şekilde kullanabilmek için de sizin hedef kitleyi ne kadar tanıdığınız oldukça önemlidir.

İnstagram'dan Satış Yapmak

Son zamanlarda daha sık kullanılan ve yeni özellikleriyle dikkat çeken İnstagram özellikle genç kitle için önemli bir dijital pazar alanıdır.

Marka olma, kurumsal kimlik oluşturma ve ürün satışı yapma yönünden İnstagram da önemli avantajlar sunmaktadır. Sponsorlu reklamlar, canlı yayın özelliği gibi birçok imkan sunan İnstagram özenle hazırlanmış bir mağazayla inanılmaz bir satış potansiyeline de sahiptir.

2

İnstagram'ı Dijital Pazarlamada Kullanabilmek

İnstagram kişisel ve işletme hesabı olarak iki şekilde açılmaktadır. Eğer dijital pazarlama ve e-ticaret için bir hesap açıyorsanız işletme hesabıyla giriş yapmalısınız. İşletme profiliyle açılmış sosyal medya hesabı size çeşitli istatistik ve veriler sunarak öz-değerlendirme yapmanızı da katkı sağlayacaktır.

İnstagram’ın bu özellikleri süreci daha iyi analiz ederek özgün stratejiler geliştirme noktasında da rehber niteliği taşımaktadır. Profil düzenlemenizi da ürünlerinizi ve kurumsal kimliğinizi yansıtır bir şekilde düzenlemelisiniz. Facebook mağazada olduğu gibi İnstagram için de ilgi çekici, özenle dizayn edilmiş bir mağazaya ihtiyacınız olacak. Bu mağazayı düzenledikten sonra İnstagram’ın sunduğu eşsiz özelliklerden faydalanmak gerekiyor.

İnstagram Satışları Nasıl Artırabiliriz?

İnstagram sponsorlu reklam, keşfet, hikaye paylaşımları gibi çeşitli özellikleriyle satış potansiyelinizi artırmaktadır. Kullanıcıyı yaptığınız çalışmalarla mağazanıza çektiğinizde mağazanızda ürünle ilgili açıklama, maliyet, ürünün özellikleri gibi bilgileri etkili bir şekilde sunabilmelisiniz. 

Mağazanızda ki ürünlerin kalitesine, özelliklerine, ürün fotoğraflarına güveniyorsanız o zaman yapmanız gereken birkaç stratejik çalışma var! Peki nedir bunlar?

  • Sponsorlu Reklamlar
  • Ürünlerinizle İlgili Hikaye Paylaşımı
  • Ürünlerinizi Tanıtan Etkileyici Bir Metin

Twiter'da Satış Yapmak

Twiter üzerinden satış yapmak diğer uygulamaların özelliklerine göre biraz daha geri planda kalsa da marka bilinirliğini artırmak yönünden twitir oldukça etkili bir platformdur. Twiter’in reklam ve tweet gibi özellikleri dijital pazarlama için etkili bir şekilde kullanıldığında önemli kazanımlar sunabilir.

Tweetlerinizi tanıtmak ve bu tweetlerle sitenize bağlantı çekebilirseniz böylelikle ürün ve hizmet satışı potansiyelini artırabilirsiniz. Twiterde hedef kitlenizi bulmaya ve takipçilerinizin ilgisini çekecek gönderilerde bulunmaya özen göstermeniz bu platformu etkili biçimde kullanabilmeniz için son derece önemlidir.

72 / 100
admin
admin
https://ajanszero.com

Cevap bırakın

Online Whatsapp